PVC okna in vrata je treba občasno vzdrževati, da bodo delovala in izgledala kot nova. Ti osnovni nasveti za vzdrževanje PVC izdelkov so tisto, kar konstantno tudi svetujemo svojim strankam. Vsi, ki želijo, da njihovi PVC izdelki ohranijo videz in delujejo tako, kot morajo, bi morali upoštevati te nasvete. Z malo truda bodo okna in vrata zdržala desetletja.

Okna in vrata z belim okvirjem:

Približno vsake štiri mesece okna in vrata umivajte s toplo milnico, da odstranite umazanijo in atmosferske usedline, za odstranitev trdovratnih madežev uporabite močno neabrazivno čistilno kremo.

Okvirji z imitacijo lesa:

Podloge z efektom lesnega zrna očistite samo s toplo milnico, nikoli s peskom ali poliranjem profila učinka lesa, saj lahko poškodujete laminirano površino. Ne pozabite tudi, da ne smete uporabljati abrazivnih čistil, saj bodo ti poškodovali laminirano površino in potencialno spremenili sijaj.

Steklo:

Vse vrste stekla lahko očistite s katerim koli gospodinjskim čistilom za steklo in mehko krpo. Umazanije na zunanji strani okna je mogoče odstraniti z raztopino tople milnice oz. tudi s čistilom za steklo.

Tesnila:

Med čiščenjem pazite, da se tesnila, ki so pritrjena na vaša vrata in okna, ne odmaknejo od okvirjev. Če se to zgodi, jih takoj potisnite nazaj v položaj, da se izognete poškodbam, ko se okno ali vrata zaprejo. Če so tesnila poškodovana ali dotrajana, lahko pride do prepiha, uhajnja vode od zunaj ali do deformacije okvirjev, zato nas kontaktirajte in opravili bomo servis oziroma vam poslali nadomestne dele za vaša okna in vrata.

Mazanje:

Med življenjsko dobo okna ali vrat bo treba občasno preverjati tudi mehanizme, kar pomeni podmazovanje kovinskih delov. Redno vzdrževanje izpostavljenih kovinskih delov, odstranjevanje prahu in peska bo pomagalo pri dolgem in učinkovitem delovanju. Zaradi običajnih obratovalnih in atmosferskih razmer gibljivi mehanski deli oken in vrat zahtevajo tudi občasno mazanje.

Ročaji:

Če želite odstraniti prah in umazanijo, celotna okna in vrata obrišite z vlažno krpo in nato temeljito posušite. Na nobeni strojni opremi ne uporabljajte tekočega čistila ali abraziva. Pazite, da površine ne opraskate. Ročaje je treba občasno preverjati, da zagotovite tesnost vijakov, ki jih pritrdijo na krilo (odprtinski del okna ali vrat). Po potrebi jih privijte z ustreznim izvijačem. Ne zategujte jih preveč, ker lahko to poslabša delovanje zapornega mehanizma. Ročaj lahko podmažete na spoju med ročajem in pritrdilno vrtnico.

Ključavnice:

Občasno obrišite izpostavljeno prednjo ploščo z naoljeno krpo. Vse gibljive dele razpršite z mazivom.

Popravilo PVC izdelkov:

Na žalost bo tudi pri dobro vzdrževanih delih izdelkov PVC skozi leta še vedno prišlo do obrabe. Z rednim in dobrim vzdrževanjem boste podaljšali življensko dobo našim izdelkom, za vsa bolj tehnična popravila pa se obvezno obrnite na strokovnjake.

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri